Historik 1963-1965
 
Tidningsklipp
 
Bilder
Om Steampacket
 
Hörnans poptävling
 
Prassel-Klasse
Uppträdanden 63-65
 
Spelplan 67 - 68
 
Affischer
Egna låtar 1965
 
Steamulantia I
 
Spotify & CD On Demand
 
 
Steampacket Live 1967

Segrarna i Hörnans poptävliing

Bland 450 medtävlande popgrupper, mer eller mindre professionella, kammade Stockholmsbandet Steampacket hem segern i tävlingen om en svensk poplåt med svensk text i Hylands hörna. Segerlåten bar titeln "Bara ett par dar" och var signerad Mikael Ramel. Utan den minsta lilla hjälp med pennan av far sin. Enligt Mikael själv komponerade han den för nära ett år sedan strax efter en fiskmiddag på Solbacka, internatskolan där de flesta i bandet tillsammans har kämpat sig fram till studentexamen.

"Bara ett par dar" plockade grabbarna upp på repertoaren i somras då de var i England och behövde något som kunde tillföra den engelska publiken en internationell fläkt. Den slog väl ut och då de kom hem beslöt de att ge den en chans även i Sverige. Överallt har den varit ett bergsäkert succénummer som grabbarna många gånger på begäran fått spela omigen.Så dök Hylands tävling upp och valet blev inte svårt. Och glädjen inte liten när de fick höra resultatet...
Segermelodin har nyss drabbat den svenska skivmarknaden och på baksidan ligger "(Följ med) bort en bit", även den nerplitad av Mikael. Men Steampacket producerar inte bara "Svenska" popskivor. Vid den senaste turnén i England vaxades "Vive l'amour", en pampig hyllning till den franska kärlekens lättsinnighet. Den innehåller som sig bör bröllopsmarsch och lätt förändrad nationalsång och engelska Polydor är mycket nöjda.Beträffande England har Steampacket (där kallade Longboatmen) stora planer. Till sina meriter kan de där räkna innehav av ett publikrekord (Cad Lac Club i Brighton), som enda svenska popgrupp ha fått äran att spela på Marquee Club i London, medverkat i Radio London Show 3 ggr, spelat som supporting group åt Alan Price Set och Fortunes samt fått skivkontrakt och gett ut en skiva på den engelska marknaden (den 2:a på väg). Deras 3:e turné är ännu inte tidsbestämd mer än att den med största trolighet kommer att förläggas till senvintern. Nu vill de dock naturligtvis först och främst ta vara på chansen som Hyland gett dem att skapa sig ett stort namn i Sverige. Mikael vet alla vem det är, så han behöver ingen närmare presentation, men de övriga kan vara värda att bli omnämnda (de genomförde hela sista turnén i. England utan Mikael) Anders Nord spelar orgeln och gör det med hela sin själ. Sedan han fick hammondorgeln i stället för Voxen har han varit över sig given vid varje spelning.Rolf Scherrer är sologitarrist och ansvarar för huvudparten av sången. Basist är Per Bruun, ny i bandet sedan 2 månader. Per har alldeles själv vunnit tävlingar, men då gällde det vokalisttävlingar i Djurssholm och det var en tid sedan. Staffan Winbergh spelar bl.a. fyrkantig bastrumma.

Steampacket är presenterat, tycker själva att det nya året gav dem en bra start och det får vi väl hålla med om? Grattis till segern.
"S T E A M P A C K E T"