Mikael Ramels spelgalningar

Mats Öberg

Det måste få ses som en ynnest att få spela med denne mångsidige musikant. Så genomsyrad av musik, humor och spontana infall. Ibland rena buspojken! Då vi spelade "Långt in i naturen" på Gamlingen/Stampen 031023 kom Mats i sitt solo plötsligt in på temat till Zappas "King-kong" vilket förvisso Bengan (Dalén) inte var sen att haka på. Det som då utspelades trodde inte jag var möjligt - där, sådär Långt in i naturen. Men detta var i början av Mats och mitt samarbete. Sedan dess har vi spelat under ett par års tid i olika konstellationer som duo, trio, kvartett och med "hela bandet".
Mats har triggat min lust att spela igen och ta tag i mina "gamla bebisar" - ja, till och med fått mig att göra nya. Han är högst medskyldig till CD-produktionen "Vilken Skillnad" (2005), både som trigger, musikant, idéspruta och kompis.
På "Prog-båten anno 2005" (051125) blev mitt band ultimatiserat genom att Mats gamla spel och själsfrände Morgan Ågren även kom att ingå. Fasen så häftigt det blev! (MR-051129)

 


Åter till Spelgalningar