Mikael Ramel dåförtiden  

Mejla Gästbok Länkar Verksamhet Texter Diskografi Biografo Aktuellt Hem

60-tal

70-tal

80-tal

90-tal

2000 +

Det var en gång en Mosebackespelning (030519).

”Innan jag skulle lämna omklädningsrummet för att gå på scen så mötte mig Bengan med en nästan bekymrad blick. Han sade: ”Det är byst med folk därute!” Jag tolkade honom som att det handlade mer om skräck än förtjusning.
Visst var det så: Hade vi inte skött oss så hade vi antagligen blivit halshuggna – om inte av publiken så i alla fall genom egna fördömanden.
Å andra sidan talar all erfarenhet om att med en så stor och entusiastisk publik brukar det nästan alltid gå vägen. Där finns ju stödet, värmen och lusten till en god gemensam musikupplevelse.

Jag nojade lite för att börja med ”Brysselkål”. Endast jag och bandet visste att jag KANSKE skulle börja med den. Jag ville göra det för att det brukar kännas skönt att ”komma från ett oväntat håll”. Dessutom är den ju välgörande kort och inte helt poänglös. Men fingrarna ville inte spela det där subtila fingerplockskompet. Därtill var jag för nervös. Istället blev det ett vanligt
”um-pla, um-pla” komp. Men det funkade! Och när sedan introt till ”Märkligheten Verkligheten” satt precis som det skulle med Lidholms orgelvräk på plats då visste jag att konserten skulle gå bra.

Såhär fem dagar efteråt känns det fortfarande lustfyllt. Varje steg och andetag känns lättare. Mersmak är ett bra ord. Men jag är rädd för att upprepa en tillställning som Mose-giget. Kan det bli lika bra? Bättre? Det kan ju också bli ”helt fel” och varför skulle man utsätta sig för en sådan risk?
Alla dessa tankar får landa någonstans. Tills vidare är jag fylld av styrka och glädje från alla er som kom för att verkligen vilja ”ha oss”.
Tack för en oförglömlig kväll!” Och tack, Stefan Dimle alias Mellotronen – utan dig bidde det ingenting!”

Mikael Ramel


Bandet:
Mikael Ramel
Bengt Dahlén
Hasse Bruniusson
Bobo Andersson
Erik Lidholm
Håkan Almqvist

Repertoaren:
Brysselkål
Märkligheten Verkligheten
Gurus att anamma
I kön på systemet
Blinde Mannen
(presentation av Bengan)
Mr Byråkrat
Pengar
Bättre och bättre
Missionären
Jönsson med lien
Flödet
Långt in i naturen
Artificiell prana
Sommarlov

Just så kul som en återförening ska vara / Läs Dan Backmans recension
 

med
Bengan Dalén
Bobo Andersson
Mats Öberg
Håkan Almkvist
Hasse Bruniusson
 
 
© muSikfors Samspel - Mail till Webmaster